Varsler stor snøskredfare i Troms og Nordland

<p>Yr har oppjustert snøskredfarevarslene sine til rødt nivå fem steder i landet. Bildet er tatt i forbindelse med en skredøvelse på Finsefjellet.</p>
Yr har oppjustert snøskredfarevarslene sine til rødt nivå fem steder i landet. Bildet er tatt i forbindelse med en skredøvelse på Finsefjellet. Foto: Heiko Junge / NTB

Lavtrykk sørger for flere farevarsler i Nord-Norge.

Det fine været fortsetter i sør, men et større lavtrykk er på vei inn mot Nord-Norge. Torsdag sendte Meteorologisk institutt ut flere farevarsler.

Lavtrykket vil gi snø, vind, torden og høye bølger i den nordligste delen av landet.

Varsom.no varsler om stor og betydelig snøskredfare i Trøndelag og Nord-Norge i dagene fremover, og Yr har oppjustert snøskredfarevarslene sine til rødt nivå fem steder i landet.

Den kalde og tørre starten på vinteren har dannet vedvarende svake lag i snødekket. Bare vind og nedbør kan være nok til at skred kan løsne av seg selv.

– Mye nedbør på et allerede ustabilt snødekke gjør at vi venter flere naturlig utløste skred i flere regioner fra nord i Trøndelag til Troms og Finnmark de neste dagene. Vi venter STOR snøskredfare i mange regioner. Hold deg unna alt skredterreng , skriver Varsom.

Personvernpolicy