Kraftig hopp i statlig hytteutleie i fjor

I alt har Statskog registrert nesten 8.000 overnattingsdøgn på hyttene sine i fjor. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
I alt har Statskog registrert nesten 8.000 overnattingsdøgn på hyttene sine i fjor. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjoråret ble et rekordår for Statskogs utleiehytter til tross for to over to måneder med stengte dører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statskog har over 80 utleiehytter og mer enn 100 åpne buer over hele landet.

Hyttene ble stengt i midten av mars på grunn av korona-situasjonen. Stengningen varte fram til 1. juni og da gikk interessen i taket.

– Vi trodde vi kom til å få historisk lite bruk av hyttene våre med en femdel av året stengt. Men resultatet ble faktisk rekordhøye tall med økning på nær 15 prosent, året sett under ett. Det sier noe om hvilken interesse som kom i sommer og høst, forteller hyttekoordinator Eva Kristin Grøndal hos Statskog.

I alt har Statskog registrert nesten 8.000 overnattingsdøgn på hyttene. I tillegg kommer oppholdene på de over 130 åpne buene som folk kan bruke gratis.

– Jeg både håper og tror at enda flere nå har fått øynene opp for hvilke flotte naturområder man kan oppleve i eget land, nærmest helt uten miljøavtrykk, sier Grøndal.

Seks av de mest ettertraktede Statskoghyttene i 2020 er Høgskardhus i Dividalen Troms, Bustadmoen i Grane i Nordland, Feragsdambua i Røros, Osvasstua i Namsskogan, Feragsdambua, Valsjøhytta i Rendalen og Nordre Borthuskoia i Kongsvinger.