FHI: Varmere vær vil ha positiv effekt mot smittespredning

Den siste tiden har det vært så kaldt at det har trygg is på store deler av Østlandet. Når det etter hvert går mot vår, kan smitteverntiltakene vise seg å være mer effektive for å stoppe spredningen av viruset. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Den siste tiden har det vært så kaldt at det har trygg is på store deler av Østlandet. Når det etter hvert går mot vår, kan smitteverntiltakene vise seg å være mer effektive for å stoppe spredningen av viruset. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nærmer seg vår og deretter sommer. Smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI forventer at varmere vær vil gi dårligere spredningsforhold for coronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Varmere værforhold teller inn i Folkehelseinstituttets vurderinger av smittesituasjonen og gradvis gjenåpning av samfunnet.

– Det er en viktig del av vurderingen. Det at vi nærmer oss sommeren, vil antakelig gjøre at smitteverntiltakene framstår som mer effektive reelt sett, sier Bukholm til NTB.

– Forventer dere dårligere spredningsforhold for coronaviruset etter hvert som det blir varmere i været?

– Ja, det gjør vi. Ikke nødvendigvis bare på grunn av temperaturforskjellene, men kanskje først og fremst fordi folk går ut og er mindre inne når vi får varmere forhold. Det er kanskje det viktigste, sier han.