FHI: Totalt 183 tilfeller av britisk virusmutasjon bekreftet – 20 flere enn fredag

183 tilfeller av den britiske mutasjonen av coronaviruset er påvist i Norge.
183 tilfeller av den britiske mutasjonen av coronaviruset er påvist i Norge. Foto: Jil Yngland / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

183 tilfeller av den britiske mutasjonen av coronaviruset er påvist i Norge. Det er 20 flere enn fredag, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er til sammen påvist 102 tilfeller i Viken og 41 i Oslo. Vestland og Rogaland har henholdsvis 12 og 11 bekreftede tilfeller hver. De øvrige er i Vestfold og Telemark (5), Agder (5), Troms og Finnmark (3), Nordland (2), Trøndelag (1) og Innlandet (1), ifølge oversikten.

Fredag var 1.450 positive coronaprøver sjekket for det muterte viruset. I januar har 5,2 prosent av alle viruspåvisninger i landet blitt sekvensert.

FHI har ikke påvist flere tilfeller av den sørafrikanske virusvarianten. Totalt to tilfeller er til nå påvist, ett i uke 1 og ett i uke 2. De to tilfellene er knyttet til reiser.

Fram til utbruddet i Nordre Follo på Østlandet kunne alle tilfeller av den britiske varianten i Norge knyttes direkte til reiser til utlandet. Utbruddet er det første kjente tilfellet hvor mutantviruset har smittet mellom personer i Norge. Det er innført svært strenge tiltak i en rekke kommuner på Østlandet, inkludert hovedstaden, som følge av utbruddet.