Coronautbrudd på skole i Nordre Follo trolig ikke mutert virus

Det er oppdaget to nye tilfeller av den britiske varianten av coronaviruset i Nordre Follo. Det ene knyttes til utbruddet på Langhus bo- og servicesenter. Foto: Torstein Bøe / NTB
Det er oppdaget to nye tilfeller av den britiske varianten av coronaviruset i Nordre Follo. Det ene knyttes til utbruddet på Langhus bo- og servicesenter. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye analysesvar fra Tårnåsen skole gjør at Nordre Follo kommune nå mener utbruddet der ikke er forårsaket av den engelske coronavarianten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt er 13 nye prøver blitt analysert, og det er ikke funnet mutert coronavirus i noen av dem, skriver kommunen på sine nettsider.

– Det er da meget sannsynlig at utbruddet på Tårnåsen skole ikke er forårsaket av engelsk variant, sier konstituert kommuneoverlege Monica Biermann.

Kommunen opplyser også at Folkehelseinstituttet (FHI) lørdag kveld meldte om funn av engelsk variant i to prøver fra Nordre Follo.

– Den ene knyttes til utbruddet på Langhus bo- og servicesenter, den andre er ikke knyttet til kjent smittekjede, ifølge kommunen.

Det er også sju nye smittetilfeller tilknyttet Siggerud gård barnehage, og 14 personer er så langt smittet i dette utbruddet.

– Vi venter fortsatt på en del prøvesvar fra Siggerud gård barnehage, men foreløpig er det altså funn av ikke-engelsk variant også her, sier Biermann.