Kongens operasjon var vellykket, og han er i fin form, opplyser Kongehuset

Kong Harald ble lørdag operert for en skadd sene i kneet.
Kong Harald ble lørdag operert for en skadd sene i kneet. Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kong Haralds operasjon på Rikshospitalet lørdag var vellykket, og han er i fin form.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongen ble lagt inn på Rikshospitalet fredag, og lørdag ble han operert for en skadd sene over høyre kne. Lørdag ettermiddag opplyser Kongehuset på sine nettside r at operasjonen var vellykket.

Han er sykmeldt fram til søndag 14. februar. I mellomtiden gjennomfører kronprins Haakon kongens oppgaver. Kongen har vært tydelig på at tronen er i gode hender når kronprinsen stepper inn.

– Både kong Haakon og Olav var konger som gjorde ting alene. Min far slapp meg ikke til i det hele tatt. Vi driver mer ut fra samarbeidstanken. Det er andre tider. Jeg kaller oss et team, med hoffet, kronprinsparet og oss. Det er en styrke, sier kong Harald i den nylig utgitte boken «Kongen forteller» av Harald Stanghelle.

Sykmeldingen er en av flere kongen har hatt det siste halvannet året. I september i fjor var han sykmeldt i en periode i forbindelse med en hjerteoperasjon, og i januar i fjor ble han sykmeldt som følge av svimmelhet. Høsten i forveien førte en virusinfeksjon til sykmelding.

For drøye to uker siden ble det kjent at kongeparet har fått sin første dose coronavaksine. Det betyr at de etter planen snart skal ha en ny dose, siden de to vaksinedosene settes med tre ukers mellomrom.