Regjeringen åpner for at noen studenter kan komme tilbake til campus

– Jeg er glad for at vi kan starte med å lette litt på tiltak for universitet og fagskoler, sa kunnskapsminister Guri Melby (V) på regjeringens pressekonferanse lørdag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
– Jeg er glad for at vi kan starte med å lette litt på tiltak for universitet og fagskoler, sa kunnskapsminister Guri Melby (V) på regjeringens pressekonferanse lørdag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Studenter som må gjøre forsøk og ha ferdighetstrening som er nødvendig for å ikke bli forsinket i studiene sine, kan få tilgang til noen lokaler på campus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal fortsatt være digital undervisning på universiteter, fagskoler og høyskoler for studenter i ring 1- og ring 2-kommunene. Men nå er det innført et unntak: De som må gjøre forsøk og ha ferdighetstrening som er nødvendig for å ikke bli forsinket i studiene sine, kan få tilgang til lokalene.

– Jeg er glad for at vi kan starte med å lette litt på tiltak for universitet og fagskoler, sa kunnskapsminister Guri Melby (V) på regjeringens pressekonferanse lørdag formiddag.

Men Melby hadde samtidig en klar oppfordring om lettelsen på dette tiltaket.

– Jeg vil understreke at den skal brukes med forsiktighet og kun når det er godt begrunnet, sa hun.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) sier i en pressemelding at det har vært et krevende studieår for mange med mye digital undervisning og lite faglige og sosiale aktiviteter.

– Jeg håper campus etter hvert kan våkne til live igjen slik vi kjenner det. Det kan vi få til hvis vi alle gjør det vi kan for å hindre spredning av viruset, sier han.