Regjeringen reduserer antall kommuner med harde tiltak etter Nordre Follo-utbruddet

Helseminister Bent Høie (H) sier regjeringen nå har bedre oversikt over utbruddet av den mer smittsomme virusvarianten, men at det fortsatt er mye som er usikkert – spesielt i Oslo og Nordre Follo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Helseminister Bent Høie (H) sier regjeringen nå har bedre oversikt over utbruddet av den mer smittsomme virusvarianten, men at det fortsatt er mye som er usikkert – spesielt i Oslo og Nordre Follo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte kommuner slipper ut av den harde nedstengningen etter smitteutbruddet i Nordre Follo, opplyser regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helseminister Bent Høie (H) sier regjeringen nå har bedre oversikt over utbruddet av den mer smittsomme virusvarianten, men at det fortsatt er mye som er usikkert – spesielt i Oslo og Nordre Follo.

– Smittesporing og analyse av tester i de berørte kommunene vil gi oss enda bedre oversikt i dagene som kommer. Derfor viderefører vi tiltakene i de 25 kommunene som er berørt til og med tirsdag 2. februar, etter ønske fra kommunene selv.

Men fra onsdag endres noen av tiltakene og hvilke kommuner de omfatter, gitt at smittesituasjonen holder seg stabil.

Fra onsdag vil ring 1 reduseres fra ti til tre kommuner: Nordre Follo, Oslo og Ås.

* Ring 2: Asker, Bærum, Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Moss, Nesodden, Nittedal, Rælingen, Vestby og Våler.

Fra onsdag fjernes dermed følgende kommuner fra ring 2: Aurskog-Høland, Drammen, Horten, Lier, Marker, Rakkestad, Råde og Skiptvet.

For disse kommunene vil de nasjonale tiltakene være gjeldende og eventuelle lokale forskrifter dersom de har vedtatt det.