Fem coronarelaterte dødsfall i Oslo

To coronasmittede sykehjemsbeboere og tre coronasmittede hjemmeboende pasienter i Oslo har dødd, opplyser kommunen.

En beboer på Uranienborghjemmet døde tirsdag, mens en beboer på et annet sykehjem gikk bort før helgen. Totalt 53 coronasmittede beboere på sykehjem har dødd. I tillegg har tre sykehjemsbeboere dødd på sykehus.

Denne uken gikk også tre hjemmeboende pasienter på Solvang helsehus bort. Dødsfallene fant sted tirsdag og onsdag.

– Det er fortsatt et stort smittepress inn mot sykehjemmene. Det er nå 101 medarbeidere og 31 beboere som er syke med covid-19. Det er en krevende smittesituasjon ved Uranienborghjemmet og Solvang helsehus, med mange medarbeidere smittet og i karantene, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten.

Sykehjem og helsehus er stengt for besøkende til og med 31. januar. Det gjøres unntak for besøk til beboere som er i siste fase av livet. Alle besøkende bør framlegge negativ covid-19 test som ikke er eldre enn 72 timer.

Personvernpolicy