Sykepleiere er blitt mindre skeptiske til coronavaksine

<p>Magnus Johansen (26) jobber som sykepleier ved lungeavdelingen på Sykehuset Østfold på Kalnes og har behandlet koronapasienter i rundt ti måneder. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB</p>
Magnus Johansen (26) jobber som sykepleier ved lungeavdelingen på Sykehuset Østfold på Kalnes og har behandlet koronapasienter i rundt ti måneder. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB

Åtte av ti sykepleiere sier ja til å ta coronavaksinen, melder tidsskriftet Sykepleien. Før jul var det bare halvparten som sa klart ja.

Av de få som sier nei, er mange av dem gravide. Det er Norsk Sykepleierforbund, i samarbeid med Enalyzer, som har gjennomført undersøkelsen.

82.117 medlemmer ble spurt om deres holdninger til vaksinen. 21.430 svarte i perioden 21. til 26. januar, og 23.000 svarte på de samme spørsmålene i november.

I november var 37 prosent usikre, 11 prosent sa nei, og 52 prosent sa ja. I januar svarer 82 prosent at de ønsker å ta den. Usikkerheten og motstanden til å ta coronavaksinen har da dempet seg kraftig etter jul, skriver tidsskriftet.

Personvernpolicy