Flere coronadødsfall i andre bølge enn første

Her på intensivavdelingen på Oslo universitetssykehus Rikshospitalet behandles noen av hovedstadens hardest rammede coronapasienter.
Her på intensivavdelingen på Oslo universitetssykehus Rikshospitalet behandles noen av hovedstadens hardest rammede coronapasienter. Foto: Jil Yngland / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere har nå dødd av covid-19 i smittebølgen som startet i fjor høst, enn i bølgen våren 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede før smittetallene for uke 3 legges fram av Folkehelseinstituttet (FHI) onsdag ettermiddag, viser tallene at 268 coronasmittede personer er døde siden første uke i november i fjor, da dødstallene begynte å ta seg opp i den andre smittebølgen.

Til sammenligning døde 260 personer i perioden fra mars og fram til slutten juli, da smittetallene var på sitt laveste og man fikk første uke uten dødsfall siden pandemien startet.

I de 15 ukene fra 20. juli til 1. november var dødstallene svært lave, med mindre enn halvannet dødsfall i snitt i uken. I denne perioden døde 22 personer.

Den dødeligste uken så langt i pandemien er fortsatt 6.–12. april, da det ble registrert 59 coronarelaterte dødsfall i Norge.

Smitte- og dødstallkurven i den første bølgen gikk mye brattere opp, og deretter raskt ned, enn i bølge to. Den gang hadde man kun fem uker med over 20 døde, men til gjengjeld tre uker med over 40 døde.

I andre bølge har man hatt åtte uker med over 20 døde, men ingen med over 30. Den dødeligste uken i andre bølge så langt, er uke 1, med 36 coronadødsfall.

Totalt har FHI nå registrert 550 coronarelaterte dødsfall.