Dette skjedde i natt

Foto: Juan Karita / AP / NTB
Foto: Juan Karita / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag

Verden har passert 100 millioner smittetilfeller

Mer enn 100 millioner personer er registrert smittet siden koronapandemien brøt ut, viser tall fra Johns Hopkins-universitetet og Worldometers.

Tallene som er innhentet fra nasjonale helsemyndigheter, viser at det per nå er 100.836.681, viser oversikten til Worldometer. Tallene utgjør likevel kun en del av det reelle antall smittede, påpeker nyhetsbyrået AFP

Hjemmekontor ga stort overskudd for Microsoft

Microsoft rapporterer en nettoinntekt på 15,5 milliarder dollar de tre siste månedene i fjor. Det er en økning på 33 prosent fra samme periode i 2019

Selskapet sier veksten i overskuddet skyldes at flere er avhengige av deres teknologi for å kunne jobbe hjemmefra på grunn av koronapandemien, i tillegg til holde kontakten med andre.

279 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 279 koronasmittede i Norge. Det er 46 flere enn dagen før og 143 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til onsdag registrert 61.594 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

YouTube forlenger Trump-utestengelsen

Videotjenesten YouTube forlenger stengingen av tidligere president Donald Trumps konto på grunn av bekymring for den pågående risikoen for vold.

YouTube stengte Trumps konto 12. januar på ubestemt tid etter stormingen av Kongressen. Utestengelsen ble forlenget igjen 20. januar og er nok en gang forlenget på ubestemt tid, skriver The Guardian. YouTube eies av Alphabet, Googles eierselskap.

Personvernpolicy