Pressekonferanse fra klokken 14.30Redegjør for coronasituasjonen og det muterte viruset

Direkte: Følg pressekonferansen her fra klokken 14.30.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helseministeren møter pressen sammen med kunnskapsministeren, Folkehelseinstituttes direktør og helsedirektøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammen 25 kommuner har måttet innføre strenge restriksjonen etter at smitteutbruddet med mutert virus i Nordre Follo.

Blant temaene er situasjonen for barn og unge.

Status for smitten og smittearbeidet, utsiktene med hensyn til restriksjoner og vaksineplanen er også blant temaene som blir dekket under dagens pressekonferanse om coronasituasjonen.

Helseminister Bent Høie og kunnskapsminister Guri Melby er til stede, sammen med helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg.

Smittetallet i Norge er nå synkende for tredje uke på rad.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg understrekte på pressekonferansen at det er de vanlige smitteverntiltakene som er viktigst for å ha kontroll på smitten, enten det er den engelske mutasjonen eller andre varianter av viruset. Det vil si testing, smittesporing, isolering av syke og karantene av nærkontakter og innreisende.

– De tiltakene fortsetter å være avgjørende, sier Stoltenberg.

Hun forventer at det blir avdekket flere som er smittet av den engelske varianten i Nordre Follo enn de 69 tilfellene som til nå er påvist. Hun forventer også at det vil være forgreininger av utbruddet til andre kommuner.