Årets utdeling av nordiske Michelin-stjerner er utsatt

Michelin-guidens gjeve stjerner for de nordiske landene ble delt ut i Olavshallen i Trondheim i februar i fjor. Årets arrangement i Stavanger er utsatt til mai på grunn av pandemien.
Michelin-guidens gjeve stjerner for de nordiske landene ble delt ut i Olavshallen i Trondheim i februar i fjor. Årets arrangement i Stavanger er utsatt til mai på grunn av pandemien. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Utdelingen av årets stjerner til nordiske gourmetrestauranter er utsatt på grunn av pandemien. Den prestisjefylte Michelin-utdelingen skulle holdes i Stavanger.

– Vi har utsatt arrangementet til mai, sier Lotta Wrangle, som er pressetalsperson for Michelin for de nordiske landene.

Næringssjefen i Stavanger, Anne Woie, bekrefter at arrangementet som var planlagt i konserthuset i byen 8. februar, er utsatt.

Norske og nordiske restauranter er hardt rammet av pandemien. Kun kort tid etter prisutdelingen i februar 2020 måtte de fleste gourmetrestaurantene stenge.

Prisutdelingen ble i fjor holdt i Trondheim. Da fikk byen en ny Michelin-restaurant i det nyoppussede hotellet Britannia og restauranten Speilsalen. Dette ble Trondheims tredje restaurant med én stjerne. Til sammen fikk fem norske restauranter sin første stjerne i den nordiske Michelin-guiden i fjor.

Stavanger-restauranten Renaa mottok sin andre stjerne, og til sammen seks restauranter beholdt sin ene stjerne.

Det er i dag restauranter med stjerner i Trondheim, Bergen, Oslo, Stavanger og Lindesnes.

Michelin-guiden er verdens kanskje aller mest kjente restaurantguide. Guiden ble første gang utgitt i Frankrike i 1900. I 1926 introduserte guiden en stjerne for å markere god mat, mens to og tre stjerner ble lagt til tidlig på 30-tallet.

Personvernpolicy