Svensk helsepersonell får likevel jobbe etter grensestenging

Sverige har stengt grensen mot Norge etter spredning av den britiske coronavarianten. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB
Sverige har stengt grensen mot Norge etter spredning av den britiske coronavarianten. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenske myndigheter snur og lar helsepersonell i Värmland som bor sammen med personer som pendler til Norge, likevel få komme på jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved midnatt natt til mandag trådte et innreiseforbud mellom Norge og Sverige i kraft som følge av utbruddet av mutert virus i Norge. Arbeidspendling er i utgangspunktet unntatt.

Den svenske Folkhälsomyndigheten kunngjorde først at helsepersonell i Värmland som bor sammen med personer som pendler til Norge, ikke fikk jobbe på svenske sykehus.

Men i løpet av dagen kom det kontrabeskjed: Helsepersonell som dette gjelder, får likevel dra på jobb.

Innreiseforbudet fører imidlertid til personalproblemer for det svenske grensepolitiet. Grensen er lang, med mange overganger.

– Vi må omdisponere personell for å overvåke grenseovergangene og kontrollere trafikken. Det krever mye folk, sier Jonas Wendel, politisjef i Arvika.

– Vi har løst det akutt, men vi får se hvordan vi løser det framover. Dette kommer til å gjelde noen uker, så vi må sikre at vi har nok personell til å dekke behovet, sier han.