Testing på Svinesund-grensen har blitt obligatorisk

I forrige uke kom Hæren til grensestasjonen ved Svinesund for å bistå med testpersonell på grensen. Foto: Torstein Bøe / NTB
I forrige uke kom Hæren til grensestasjonen ved Svinesund for å bistå med testpersonell på grensen. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Testkapasiteten på grensestasjonen ved Svinesund er styrket. Dermed blir det obligatorisk coronatesting også der fremover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Coronatesting ble obligatorisk for tilreisende fra områder med karanteneplikt 18. januar, men det ble gitt et midlertidig unntak for Svinesund.

Unntaket gjorde at personer ved fast bopel i Norge kunne teste seg et annet sted senest innen 24 timer dersom det ble kø på grensen ved Svinesund. Mandag ble unntaket opphevet.

– Jeg er glad for at bemanningen på grensestasjonen ved Svinesund nå er styrket slik at vi også har obligatorisk testing her, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

– Personer som uten rimelig grunn ikke vil la seg teste, kan straffes med bøter og må tilbringe karantenen på karantenehotell, fortsetter statsråden.

Natt til mandag forbød Sverige innreise fra Norge for ikke-svenske statsborgere fram til 14. februar for å hindre spredning av den britiske mutasjonen av coronaviruset. Det er gjort visse unntak, deriblant for transportsektoren.

I forrige uke fikk Halden kommune forsterkninger fra Forsvaret for å coronateste folk som krysset grensen ved Svinesund.