Skepsis til vaksineringstempoet

36 prosent av de spurte i en ny undersøkelse har tillit til at tempoet på vaksineringen i Norge er effektivt. Bildet er fra Drammenshallen, der Drammen kommune torsdag startet vaksinasjonen.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
36 prosent av de spurte i en ny undersøkelse har tillit til at tempoet på vaksineringen i Norge er effektivt. Bildet er fra Drammenshallen, der Drammen kommune torsdag startet vaksinasjonen.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenns tillit til tempoet i vaksineringen har økt, men fortsatt har ikke mer enn 36 prosent tillit til at tempoet på vaksineringen i Norge er effektivt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

38 prosent svarer nei, mens resten vet ikke, ifølge Norsk coronamonitor fra Opinion, som har spurt 3.000 personer.

Til tross for at ikke flere har tillit til at tempoet på vaksineringen i Norge er effektivt, er det likevel en økning med 2 prosentpoeng siden tilsvarende måling for to uker siden.

– Tilliten til tempoet i vaksineringen har økt, men langt ifra mye. Folk blir trolig mer opptatt av tempoet dersom det blir kamp mot klokken med mutert villsmitte i gatene, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Mandag var 76.859 personer vaksinert med første dose av coronavaksinen i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet. 1.887 personer har så langt fått andre dose.