Butikker stenger og permitterer i fleng på Østlandet

Butikker er stengt i 25 kommuner på Østlandet, og butikkjedene varsler store permitteringer. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
Butikker er stengt i 25 kommuner på Østlandet, og butikkjedene varsler store permitteringer. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Butikkjeder stenger sine filialer, og permitteringene hagler etter nedstengningen i de 25 kommunene på Østlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen besluttet i helgen at alle butikker de aktuelle kommunene er nødt til å stenge som følge av utbruddet av den engelske virusvarianten.

Alle butikker må stenges, med unntak av matbutikker, apotek, bensinstasjoner, dyrematbutikker, samt Vinmonopolet. I første omgang gjelder stengningen ut denne uken, avhengig av hvordan smitteutbruddet utvikler seg.

Som følge av dette har blant annet butikkjeden Nille varslet at rundt 300 av deres ansatte i deres 80 stengte butikker vil bli permittert.

– Så får vi håpe dette er kortvarig. Det er veldig kjedelig, selv om vi har stor forståelse for at dette skjer og tar vårt ansvar, sier daglige leder Kjersti Hobøl i Nille til Nettavisen.

Rundt 300 ansatte omfattes, ifølge Hobøl. De jobber nå med å få opprettet en nettbutikk, som ifølge selskapet kan være oppe om få dager.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også Kid Interiør permitterer rundt 300 personer i sine 38 butikker. Elkjøp stenger 27 butikker i det samme området, men har kun varslet mulige permitteringer.

Det jobbes med å finne alternativ jobb til de ansatte, opplyser Elkjøp i en pressemelding. Rundt 280 av de 400 aktuelle ansatte har allerede blitt sysselsatt for å ta hånd om blant annet netthandel og varetelling.