Drammen opprettholder rødt nivå på skolene

I de nye tiltakene for de 15 randsonekommunene som ble innført fra midnatt, skal skoler og barnehager ha gult nivå. Drammen velger å holde skolene på rødt nivå.

Drammen kommune innførte rødt nivå på skolene allerede i høst og har fortsatt med rødt nivå ettersom smittetallene i kommunen er høye.

Selv om regjeringen i de nye tiltakene anbefaler gult nivå på skoler og barnehager og rødt nivå på videregående, så mener kommunen at det er de strengeste forskriftene som gjelder, og vil derfor opprettholde rødt nivå på alle skolene.

– Skoler i Drammen har vært på rødt nivå over en lang periode, fordi vi har hatt høy smitte på høsten. Fra mandag skulle man gå til gult nivå, men det gjør vi ikke nå, grunnet den uavklarte situasjonen, sa leder av smittevernrådet i kommunen Madli Indseth på en pressekonferanse søndag kveld, skriver Drammens Tidende.

Personvernpolicy