NTB erfarer: Regjeringen stenger kjøpesentre i Oslo-regionen lørdag

Alle ikke-essensielle butikker i Oslo og de andre nabokommunene til Nordre Follo vil måtte holde stengt lørdag, ifølge NTBs kilder. Foto: Berit Keilen / NTB
Alle ikke-essensielle butikker i Oslo og de andre nabokommunene til Nordre Follo vil måtte holde stengt lørdag, ifølge NTBs kilder. Foto: Berit Keilen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag legger regjeringen fram nye tiltak for Oslo-regionen etter utbruddet i Nordre Follo. Etter det NTB erfarer får kun essensielle butikker holde åpent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det legges fram flere konkrete tiltak for nabokommunene til Nordre Follo, som grenser til blant annet Oslo. Etter det NTB har grunn til å tro har tiltakene som ble innført i Nordre Follo fredag ligget til grunn for tiltakene nabokommunene får.

Et tiltak fra Nordre Follo som etter det NTB forstår vil gjelde også i resten av Oslo-regionen, er at alle butikker unntatt matbutikker, apotek og bensinstasjoner blir stengt.

I Nordre Follo er skoler og barnehager også stengt. Det er imidlertid ikke sikkert det blir tilfellet i nabokommunene.

Ski Storsenter ble stengt fredag. Lørdag blir trolig også de øvrige sentrene i hovedstadsregionen rammet av coronatiltak. Foto: Lise Åserud / NTB
Ski Storsenter ble stengt fredag. Lørdag blir trolig også de øvrige sentrene i hovedstadsregionen rammet av coronatiltak. Foto: Lise Åserud / NTB

Satt i krisemøter

Kommunene som berøres er i første omgang Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler, i tillegg til Nordre Follo.

Kommunene ble fredag enige om behovet for koordinerte tiltak i regionen. Det skjedde i et møte der kommunene, statsforvalteren og Viken fylkeskommune deltok.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen fikk i 20-tiden fredag råd om hvilke tiltak Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet

Ser på tiltakene i Follo

Helseminister Bent Høie (H) varslet overfor TV 2 fredag kveld at man kan se til tiltakene i Nordre Follo for å få en pekepinn på hva som kommer lørdag.

– Beslutningsprosessen er i gang i regjeringen og vi kommer til å beslutte dette i løpet av kvelden, så blir det kommunisert ut tidlig i morgen. Jeg kan ikke gå inn på anbefalingene nå, men man ser jo de tiltakene som er innført i Nordre Follo, sier Høie til TV 2.

Etter det NTB forstår valgte departementet å gå ut med hvilke tiltak som innføres lørdag for å gi kommunene tid til å forberede seg på hva som kommer.