Regjeringen setter krav for matservingen på skjenkesteder

Flere kommuner lar serveringsstedene åpne skjenkekranene fra fredag. Men da må de servere mat. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Flere kommuner lar serveringsstedene åpne skjenkekranene fra fredag. Men da må de servere mat. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Salg av kioskvarer, bagetter og boller holder ikke. For å kunne selge alkohol må forholdene være lagt til rette for spising på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer fram i Regjeringens presisering av hvilke servingssteder som har lov til å selge alkohol.

Tirsdag ba stortingsflertallet regjeringen om å sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering, og dermed oppheve skjenkestoppen. Flere kommuner har allerede varslet at det blir skjenking fra fredag.

I ettertid har det derimot vært uklarhet rundt skjenkereglene. Det har både gått på hvorvidt det er et krav med matservering, og ikke minst hva matservering innebærer.

Nå har altså regjeringen presisert dette i forskriften.

– Loven gjelder servering av mat og hvor forholdene ligger til rette for fortæring på stedet. Salg av kioskvarer, bagetter, boller o.l. er ikke tilstrekkelig. Både servering innen- og utendørs omfattes. Det har ikke betydning om maten er laget på eget kjøkken, av et cateringselskap eller leveres gjennom en foodtruck parkert i nærheten, står det i forskriften.