Massevaksineringen i gang i flere kommuner

<p></p><p>Massevaksineringen er nå i gang i en rekke kommuner. I forrige uke startet den i Oslo, og det er opprettet vaksinasjonssentre i alle bydeler. Foto: Gorm Kallestad / NTB</p>
Massevaksineringen er nå i gang i en rekke kommuner. I forrige uke startet den i Oslo, og det er opprettet vaksinasjonssentre i alle bydeler. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB scanpix

Nittedal og Drammen var blant kommunene som startet massevaksinering av sine eldste innbyggere torsdag. I Nittedal kom vaksinestikket med taffelmusikk.

Til toner fra pianist Ove Nyvik fikk noen av Nittedal kommunes eldste hjemmeboende innbyggere første dose av coronavaksinen i Rotnes kirke torsdag.

Som i resten av landet er det prioritert helsepersonell og de eldste nittedølene som har fått vaksinen først. Fra før har beboere på sykehjem i kommunen fått første dose med vaksinen. Andre dose blir gitt tre uker etter første dosen ble satt.

Også i Drammen startet massevaksineringen torsdag. I elvebyen var det ikke en kirke som ble brukt som vaksineringslokale, men Drammenshallen.

I løpet av torsdagen fikk rundt 150 eldre personer og cirka 40 helsepersonell sin første vaksinedose.

Massevaksineringen er nå i gang i en rekke kommuner. I forrige uke startet den i Oslo, og det er opprettet vaksinasjonssentre i alle bydeler.

Torsdag hadde i alt 63.727 personer i Norge fått første dose av vaksinen i Norge, og 1.701 har fått dose nummer to. Det er satt flest vaksinedoser i de folkerike fylkene Oslo og Viken, med henholdsvis 10.075 og 13.678 doser.

Personvernpolicy