Klimaministeren: Svært gledelig at USA går tilbake til Parisavtalen

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn har store forventninger til USAs gjeninntreden i Parisavtalen. Her er han under presentasjonen av stortingsmeldingen «Klimaplan for 2021-2030» nylig. Foto: Berit Roald / NTB
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn har store forventninger til USAs gjeninntreden i Parisavtalen. Her er han under presentasjonen av stortingsmeldingen «Klimaplan for 2021-2030» nylig. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg forventer at USA så raskt som mulig kommer med et forsterket utslippsmål under Parisavtalen, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs nyinnsatte president Joe Biden undertegnet onsdag en presidentordre om at USA igjen skal delta i det internasjonale klimasamarbeidet.

– Det er svært gledelig at USA går tilbake til Parisavtalen. Vi trenger et sterkt globalt samarbeid for å møte klimautfordringene. Da er det viktig at den største økonomien i verden er med, sier Rotevatn til NTB.

Nå venter han at USA så raskt som mulig kommer med et forsterket utslippsmål.

– Mange land, også EU og Norge, meldte inn forsterkede mål under Parisavtalen i fjor. Kina kunngjorde et langsiktig mål om karbonnøytralitet i 2060. Da er det er viktig at et stort utslippsland som USA også skjerper innsatsen, sier klima- og miljøministeren.

Han trekker også fram at USA kuttet støtte til klimatiltak i utviklingsland da landet gikk ut av Parisavtalen.

– USAs tilbakekomst bærer bud om økt klimafinansiering fra USA. Det er positivt, kommenterer Sveinung Rotevatn.