Politifolk deltok på musikkbingo i Harstad – etterforskningen av saken flyttes til Tromsø

– Ingen av våre folk ble smittet. De var imidlertid i karantene inntil det forelå negativt prøvesvar. Etter at prøven ble analysert har de vært i tjeneste, sier stasjonssjef ved Harstad politistasjon, Frank Magne Sletten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
– Ingen av våre folk ble smittet. De var imidlertid i karantene inntil det forelå negativt prøvesvar. Etter at prøven ble analysert har de vært i tjeneste, sier stasjonssjef ved Harstad politistasjon, Frank Magne Sletten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunen tror minst 18 personer ble smittet da et utested hadde musikkbingo i Harstad i romjulen, der også flere politifolk deltok. Nå flyttes etterforskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Harstad kommune har politianmeldt utestedet Verftet etter at det ble arrangert musikkbingo der den 29. desember fordi de mener utestedet brøt smittevernloven under arrangementet.

Kommunen mistenker at minst 18 personer ble coronasmittet under arrangementet.

Harstad Tidende skriver at flere tjenestepersoner fra Harstad politistasjon var til stede under arrangementet. Derfor har stasjonssjef Frank Magne Sletten bestemt at den innledende etterforskningen skal foregå hos Felles straffesaksinntak i Tromsø.

– Det betyr ikke at vi mener våre folk har gjort noe galt, men vi ønsker ikke at det skal være noen tvil om habiliteten i etterforskningen. Det kan godt hende at vi kommer til å stå for etterforskningen, men inntil videre gjøres det innledende arbeidet i Tromsø, sier han.

Sletten vil ikke si hvor mange som var til stede fra politistasjonen. Han vil heller ikke kritisere folkene sine for at de var på arrangementet.

– Ingen av våre folk ble smittet. De var imidlertid i karantene inntil det forelå negativt prøvesvar. Etter at prøven ble analysert har de vært i tjeneste, sier han.