Forsvaret sender 60 personer for å hjelpe til med testing ved Svinesund

Halden kommune får hjelp fra Forsvaret til å teste folk på grensen ved Svinesund. Her er grenseovergangen på gamle Svinesundsbrua, mellom Norge og Sverige. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB
Halden kommune får hjelp fra Forsvaret til å teste folk på grensen ved Svinesund. Her er grenseovergangen på gamle Svinesundsbrua, mellom Norge og Sverige. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ble det innført obligatorisk testing på grensen, og Halden kommune har fått bistand fra Forsvaret for å håndtere situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– For å kunne håndtere trykket med obligatorisk testing på grensen ba vi i helgen om bistand fra Forsvaret. Det får vi nå, så det blir rekvirert 60 personer fra Forsvaret og Sivilforsvaret under kommando fra Heimevernet, sier kommunedirektør Roar Vevelstad i Halden kommune til Moss Avis.

Bistanden gjelder i første omgang fram til 1. februar, men Vevelstad forteller at kommunen allerede er i dialog om forlengelse.

Nasjonale myndigheter har presisert at det er gjort unntak for obligatorisk testing ved Svinesund. Det vil ta noen dager før testkapasiteten er god nok, sier Vevelstad. Alle fasilitetene er på plass, men man trenger flere personer som kan registrere og teste.

Det er derfor gitt midlertidig unntak til personer med fast bopel i Norge ved Svinesund. De må så snart som mulig, og innenfor 24 timer, teste seg et annet sted, dersom ventetiden på teststasjonen er over en time.