Solberg frykter lignende situasjoner som i Trondheim om tiltakene slippes for raskt opp

Statsminister Erna Solberg frykter at smitten kan komme raskt ut av kontroll dersom man lemper for mye på restriksjonene.
Statsminister Erna Solberg frykter at smitten kan komme raskt ut av kontroll dersom man lemper for mye på restriksjonene. Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg frykter at smittesituasjonen kan endre seg raskt dersom man myker opp på mange av smitteverntiltakene i løpet av kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kan potensielt skje en rask endring, særlig hvis vi får mer av det muterte viruset, og da er det ikke sikkert at vi har god nok tid, svarte Erna Solberg (H) da hun på mandagens coronapressekonferanse ble spurt om hvorfor regjeringen viderefører skjenkeforbudet.

– Trondheim er eksempelet på dette. I løpet av én måned gikk man fra å være lavest til å være høyest i smitte, sa Solberg

Statsministeren viser til at Trondheim fram til begynnelsen av desember hadde svært lave smittetall, før smitten gradvis steg ut over måneden.

30. desember ble den foreløpige toppen nådd med 83 daglige tilfeller, før smitten igjen har falt.

– Med et virus som er enda mer potent enn det vi så langt har hatt, så vil utviklingen kunne gå veldig raskt og sette situasjonen mer ut av kontroll, sa Solberg.