Regjeringen og FHI skeptiske til Aps krav om å prioritere lærere i vaksinekøen

Direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg (t.h.) og statsminister Erna Solberg (t.v.) er ikke enig at lærerne bør prioriteres i vaksinekøen i første runde.
Direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg (t.h.) og statsminister Erna Solberg (t.v.) er ikke enig at lærerne bør prioriteres i vaksinekøen i første runde. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen og FHI mener ikke det er riktig at lærere skal prioriteres i vaksinekøen. Syke og kritisk helsepersonell må prioriteres først, sier de.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre oppfordret mandag regjeringen til å sørge for at lærere og skoleansatte også prioriteres i første runde av vaksinekøen.

– Det Ap ikke har sagt, er hvem man skal prioritere ned, og det er jo det prioriteringer dreier seg om. Og hvis man ikke sier hvem man skal prioriteres foran og på hvilken plass, så blir det vanskelig å ha en reell diskusjon om dette, sier statsminister Erna Solberg i en kommentar til NTB.

Hvem skal de stilles foran?

– Jeg tror den planen vi har lagt med å prioritere de som er syke og kritisk helsepersonell, er en viktig prioritering nå. Men jeg hører at veldig mange lærere er bekymret fordi de opplever at de står i en mer direkte sammenheng, men det spørsmålet som må stilles Ap er; hvem skal de stilles foran, sier Solberg.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener heller ikke det er riktig å prioritere lærerne nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forstår ønsket

– Jeg forstår lærernes ønske om å bli prioritert og alle de som har ytret ønske om å bli prioritert, fordi de har gode grunner for det. Heldigvis tyder alt på at det vil bli nok vaksiner til alle etter hvert, men det vil ta tid. I den fasen vi er nå, er det langt fra nok, og da mener vi det er en riktig rekkefølge som er besluttet av regjeringen, sier Stoltenberg.

– Vi mener den er tilstrekkelig dynamisk til at vi kan ta hensyn til andre grupper, men det er først og fremst helsepersonell som da vil rykke opp hvis situasjonen eller kunnskapen endres seg, sier Stoltenberg.