Holder pressekonferanse om coronasituasjonen

Statsminister Erna Solberg (øverst t.v.), helse- og omsorgsminister Bent Høie (øverst t.v.), helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg.
Statsminister Erna Solberg (øverst t.v.), helse- og omsorgsminister Bent Høie (øverst t.v.), helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg. Foto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan følge pressekonferansen i videovinduet over. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag klokken 14.00 vil regjeringen holde en ny pressekonferanse om coronasituasjonen i Norge. Før dette skal statsminister Erna Solberg (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie redegjøre for håndteringen av pandemien i Stortinget.

I tillegg til Solberg og Høie, vil Helsedirektoratets direktør Bjørn Guldvog og direktør ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, være til stede under pressekonferansen.

Har anbefalt justeringer

I forkant av pressekonferansen har assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og Helsedirektoratet anbefalt regjeringen å gjøre justeringer i de strenge tiltakene som foreløpig gjelder til tirsdag.

– Vi har anbefalt noen justeringer. Disse tiltakene var ment å være ekstra kraftige et par uker inn i det nye året. Og så er det alltid behov for justeringer, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NRKs Nyhetsmorgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvert fra søndag til søndag

Nakstad forklarer at det nå tegner seg et mye tydeligere bilde av hvilke kommuner som har smitte og hvilken vei det peker, etter en uoversiktlig jul.

Søndag ble det registrert 206 nye smittetilfeller av coronaviruset i Norge. Det er 299 færre tilfeller enn snittet de siste syv dagene, som er på 505. Forrige søndag ble 554 smittetilfeller registrert i Norge.