Kristiansund opphever lokale restriksjoner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kriseledelsen i Kristiansund besluttet søndag å oppheve de strenge, lokale restriksjonene ettersom smittesituasjonen vurderes som under kontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var rådmann Arne Ingebrigtsen, ordfører Kjell Neergaard og resten av kriseledelsen som besluttet å oppheve restriksjonene og senke beredskapsnivået til gult nivå.

– Det er med stor glede vi nå kan informere om at vi har slått ned det store smitteutbruddet som startet i julehelgen, sier Neergaard i en melding på kommunens hjemmesider.

– Jeg vil rette en stor takk til byens innbyggere for lojalt å følge våre påbudte og anbefalte smitteverntiltak. Dette har i stor grad bidratt til at vi nå kan legge dette utbruddet bak oss, sier ordføreren.

Det blir nå tillatt med besøk på sykehjem og på Storhaugen helsehus. Ti personer kan samles til innendørs arrangementer og 200 på arrangementer utendørs. Er det fastmonterte seter, er grensen satt til 600 personer. I begravelser og bisettelser er det lov med 50 personer til stede, selv om setene ikke er fastmontert. Dette kan endres når regjeringen legger fram eventuelle nye tiltak mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vedtaket innebærer at badeland, bowlinghall, bingohaller, treningssentre og ishall kan holde åpent som vanlig. Samtidig oppheves det lokale vedtaket om begrensninger på antall personer på serveringssteder med skjenkebevilling.

Det er ikke lenger en sterk anbefaling om å bruke munnbind generelt i offentlige rom innendørs.