14 nye smittetilfeller i Drammen

<p>Drammen sykehus er rammet av smitteutbrudd av coronaviruset. Foto: Terje Bendiksby / NTB</p>
Drammen sykehus er rammet av smitteutbrudd av coronaviruset. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB scanpix

Det siste døgnet er det registrert 14 nye coronasmittede personer i Drammen. Tolv av disse er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller.

Smitteveien er ukjent for de to siste, og halvparten av tilfellene knyttes til smitteutbruddet ved ortopedisk avdeling ved Drammen sykehus, opplyser kommunen lørdag formiddag.

Kommunen opplyser at det i forbindelse med utvidet testing ved institusjoner hvor det allerede er påvist smitte, er bekreftet coronasmitte hos to ansatte og én beboer ved Filten omsorgsboliger. Også en ansatt ved Hjemmetjenesten Bragernes er smittet.

Ingen av disse smittetilfellene får noen konsekvenser for andre, ettersom det ikke er noen flere beboere eller ansatte som må i karantene, opplyser kommunen.

Ved hjemmetjenesten i Svelvik må imidlertid tre ansatte i karantene etter påvist smitte hos én bruker.

– Som vi har rapportert de siste dagene, så ser vi en tendens til at smittetrykket kryper litt oppover. Dette er ikke spesielt overraskende, men det er bekymringsfullt. Hvis smitten eskalerer, så blir det fort en uoversiktlig situasjon som kan komme ut av kontroll. Det vi ser nå er en gradvis økning i smittetrykket, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

– I slutten av oktober og begynnelsen av november så vi mer en eksplosjonsartet utvikling hvor økningen fra dag til dag var veldig kraftig. Det ser vi ikke noen tegn til foreløpig. Men jo høyere smittetrykket blir, jo større blir risikoen for at vi plutselig kan få en større økning også fra dag til dag. Og da står vi raskt i en ny smittebølge, sier han.

Personvernpolicy