Kapellan i Stavanger frifunnet for grovt underslag

Prestens forsvarer advokat Brynjar Meling sier han mener det aldri burde blitt tatt ut tiltale i saken. Foto: Berit Roald / NTB
Prestens forsvarer advokat Brynjar Meling sier han mener det aldri burde blitt tatt ut tiltale i saken. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kapellan som var tilknyttet St. Svithun katolske menighet i Stavanger er i Stavanger tingrett frifunnet for underslag av kollekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært en enorm belastning for min klient å leve med disse anklagene. Han vil kreve erstatning, og en eventuell erstatningssum vil han gi til fattige i Ukraina, sier kapellanens forsvarer, advokat Brynjar Meling til Stavanger Aftenblad.

Det var menigheten selv som anmeldte saken etter mistanke om at det forsvant penger fra kollekten senhøsten 2014. I tiltalen, som ble tatt ut i 2017, het det at den mannen urettmessig har tatt ut penger fra menighetens bankkonto for så å sette disse inn på sin egen konto.

Den 55 år gamle kapellanen fra Polen var tiltalt for grovt underslag over 600.000 kroner.

Meling mener det aldri burde blitt tatt ut tiltale i saken.

– Min klient hadde både rettigheter til å samle inn penger, og også fullmakt til å fordele midlene videre så lenge dette var i tråd med givernes intensjoner, sier forsvareren.