En person anmeldt for å ha krysset grensen ulovlig

En person ble fredag anmeldt etter å ha passert Flermoen grenseovergang i Trysil. Bildet er fra en annen grenseovergang.
En person ble fredag anmeldt etter å ha passert Flermoen grenseovergang i Trysil. Bildet er fra en annen grenseovergang.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En person ble fredag anmeldt for å ha passert Flermoen grenseovergang i Trysil. Grenseovergangen er ulovlig å benytte på grunn av coronasituasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å få kontroll over importsmitten er det innført grensekontroll, og flere grenseoverganger er stengt for innreise. I Innlandet er det grenseovergangene ved Linna, Støa, Riksåsen og Magnormoen som er åpne.

Fredag ble en person anmeldt etter å ha passert Flermoen grenseovergang i Trysil, som er en av overgangene det er ulovlig å benytte, opplyser Innlandet politidistrikt.

– Dette ser vi svært alvorlig på. Politiet har en forventning om at alle bidrar til å redusere smitte slik at vi så snart som mulig kan åpne samfunnet igjen, sier stabssjef Pål Erik Teigen.

De som krysser stengte grenseoverganger ulovlig, risikerer bøter fra 5.000 til 10.000 kroner.

Kun få grupper har lov til å benytte seg av stengte grenseovergangssteder. Dette er reisende som utfører varetransport, reisende med samfunnskritiske funksjoner, samiske næringsdrivende og reisende med særskilte familiære behov.