Raymond Johansen: – Oslo kan vaksinere 110.000 innbyggere i uka

<p>Byrådsleder Raymond Johansen om smittesituasjonen i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB</p>
Byrådsleder Raymond Johansen om smittesituasjonen i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB scanpix

Byrådsleder Raymond Johansen sier at Oslo har kapasitet til å vaksinere 110.000 innbyggere i uka dersom kommunen får tildelt nok vaksiner.

– Det skal ikke stå på oss. Vi er klare for å sette så mange vaksiner som mulig så raskt som mulig, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse torsdag.

Pressekonferansen ble holdt i forbindelse med at Oslo torsdag begynte å vaksinere hjemmeboende eldre, etter at alle sykehjemsbeboere som har ønsket vaksinen nå er vaksinert.

På pressekonferansen sa Johansen at Oslo har kapasitet til å vaksinere 110.000 innbyggere i uka, og at det kan vaksineres sju dager i uka i alle bydeler.

– Hvor raskt vi får vaksinert befolkningen avhenger selvfølgelig av hvor mange vaksiner vi får. Det er ikke opp til meg. Det er opp til nasjonale helsemyndigheter, og selvfølgelig EU, sier Johansen.

Byrådslederen mener økningen av importsmitte gir sterk grunn til bekymring.

Norge er fremdeles i fasen der mange arbeidsinnvandrere og langdistansependlere kommer tilbake etter juleferien, påpekte Johansen under en pressekonferanse torsdag.

I løpet av årets første ti dager har det landet 120 fly på Oslo lufthavn fra Litauen og Polen med 21.000 seter.

– Vi ser en seksdobling i smittetilfeller fra utlandet når vi sammenligner situasjonen fra før jul til situasjonen etter jul, sa Johansen.

De siste sju dagene er det registrert over 1.000 smittede i Oslo, noe som ligger tett opptil det høyeste ukesnittet hittil i pandemien.

Personvernpolicy