Høie sier nei til tidlig vaksine for skred-evakuerte

<p>Helseminister Bent Høie (H) sier at Folkehelseinstituttet per nå ikke finner grunnlag for å la de evakuerte i Gjerdrum rykke fram i køen for å få coronavaksine. Foto: Berit Roald / NTB</p>
Helseminister Bent Høie (H) sier at Folkehelseinstituttet per nå ikke finner grunnlag for å la de evakuerte i Gjerdrum rykke fram i køen for å få coronavaksine. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix

Helseminister Bent Høie (H) sier at Folkehelseinstituttet per nå ikke finner grunnlag for å la de evakuerte i Gjerdrum rykke fram i køen for å få coronavaksine.

Det var stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt (Ap) fra Ullensaker som reiste spørsmålet om eldre og/eller syke av de evakuerte i Gjerdrum kunne få vaksine tidligere. Hun har selv besøkt de evakuerte på Clarion Hotel på Gardermoen, opplyser Romerikes Blad.

Huitfeldt sa at mange av de evakuerte etter skredet bor på hotell eller tett sammen med andre hos familie og venner. Da kan det bli vanskelig for dem med ingen besøk og sosial distanse, sa hun.

Men Høie svarer at FHI ikke finner grunnlag for at de skredevakuerte skal få coronavaksinen tidligere. Dermed kommer de ikke til å prioritere utsending av doser til Gjerdrum kommune. Han legger til at han likevel holder muligheten åpen for å la kritisk helsepersonell få vaksine tidlig.

– Jeg forstår at kommunen er i en presset situasjon når det gjelder personell og at dette kan vare over tid. Siden situasjonen og vurderingene rundt behovet kan endre seg, har jeg bedt kommunen på bakgrunn av den faglige vurderingen til Folkehelseinstituttet, gjøre en ny vurdering av om vaksinering av høyrisikogruppen og/eller utsatt/nøkkelpersonell i kommunen vil være en hensiktsmessig prioritering med tanke på kommunens samlede beredskapskapasitet i en krevende tid, sier Høie til NTB.

En person i evakuertsenteret på Olavsgaard har testet positivt for c

Personvernpolicy