Politiet: Håpet er ute for Rasa, Ann-Mari og Victoria

Rasa Lasinskiene (49) og mor og datter Ann-Mari Olsen-Næristorp (50) og Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13) er fortsatt savnet etter kvikkleireraset i Gjerdrum natt til onsdag i romjulen.
Rasa Lasinskiene (49) og mor og datter Ann-Mari Olsen-Næristorp (50) og Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13) er fortsatt savnet etter kvikkleireraset i Gjerdrum natt til onsdag i romjulen. Foto: Privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syv av de ti savnede etter leirskredet i Gjerdrum er bekreftet omkommet. Tre er fortsatt savnet. Tirsdag ettermiddag meddelte politiet at det ikke lenger er håp om å finne overlevende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse klokken 15 tirsdag sa politimester Ida Melbo Øystese at politiet ikke lenger har håp om å finne mennesker i livet i skredet på Gjerdrum.

– Den siste uka har vi gjort alt vi kan for å redde liv, og vi har søkt alle områder der det kan tenkes at det er mulig å overleve, sa Øystese.

Ny fase

Politimesteren presiserer at selv om de ikke har håp om å finne flere overlevende, er ikke letingen over.

– Vi går inn i i en ny fase hvor vi vil finne alle som er savnet.

Fredag kveld gikk politiet ut med listen over de savnede etter leirraset i Gjerdrum natt til onsdag. Så langt er syv av de savnede bekreftet omkommet.

De tre som fortsatt er savnet er Rasa Lasinskiene (49), Ann-Mari Olsen-Næristorp (50) og Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13).

Lasinskiene var ute og luftet hunden før hun skulle på jobb. Ektemannen snakket med henne på telefonen da kontakten plutselig ble brutt, har han fortalt til Bergens Tidende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ann-Mari Olsen-Næristorp og datteren Victoria ble sist sett av ektemann og pappa Odd Steinar Sørengen, da de tre forsøkte å komme seg ut av huset mens raset pågikk.

Odd Steinar Sørengen reddet seg ut og ble sittende å rope på samboeren og datteren i flere timer. Han syntes han hørte svar, men har senere sagt at han frykter det var innbilning.

Sørengen ble til slutt funnet og fraktet til Ahus med en kroppstemperatur på 30 grader.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg lever fortsatt i håpet, men det er veldig tungt. Jeg er psykisk veldig langt nede, sa han til RB sent torsdag kveld.

Nå er altså håpet ute.

Redningsaksjon på vent

Redningsarbeiderne i skredområdet ble nødt til å evakuere tirsdag morgen, da et nytt ras rammet område i Gjerdrum.

– Det har gått et ras mens søket har pågått, ikke langt unna der mannskapene har holdt på å søke inne i rasgropen i det som er omtalt som det røde området, sa politiets innsatsleder Roy Alkvist like før klokken 12 tirsdag.

Alle mannskaper fra brann, politi og helse er i sikkerhet og er trukket ut av området. Ingen er skadd.

Nødetatene venter nå på en vurdering fra NVE, før de vil fortsette arbeidet.