Hotell i Trysil stenges etter smitteutbrudd

Kriseledelsen i Trysil kommune stenger Radisson Blu Resort fram til 11. januar på grunn av et smitteutbrudd. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB
Kriseledelsen i Trysil kommune stenger Radisson Blu Resort fram til 11. januar på grunn av et smitteutbrudd. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks ansatte ved Radisson Blu Resort Trysil og i et firma som hotellet leier inn, har testet positivt for covid-19. I tillegg er to nærkontakter smittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå stenger kriseledelsen i Trysil hotellet fram til 11. januar, opplyser kommunen.

– Med stenginga av hotellet, kjøper vi oss nå tid for å få overblikk og kontroll, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv, som legger til at det er for tidlig å si hvor omfattende utbruddet er.

I jule- og nyttårshelga fikk kommunelegen melding om at fem gjester på hotellet hadde testet positivt etter oppholdet der.

Den 1. januar testet en ansatt i et firma hotellet leier inn, positivt, og etter at det ble påvist sju nye positive tilfeller mandag, stenges hotellet. Om lag 100 ansatte er satt i karantene, og alle blir testet.

De åtte som har testet positivt, har til sammen 33 nærkontakter. Også disse er satt i karantene.

Gjester som bodde på hotellet mellom 26. desember og 4. januar blir bedt om å følge med på symptomer.

– De bør følge de nasjonale smittevernreglene som alle andre. De bør ha få sosiale kontakter, være oppmerksomme på symptomer, og teste seg i sin hjemkommune, sier Rydløv til NRK.