NVE: Bekymrede beboere i Gjerdrum trenger ikke frykte nye skred

<p></p><p>1.000 mennesker er nå evakuert etter skredet i Ask i Gjerdrum kommune onsdag. Skredet er trolig det største kvikkleireskredet i nyere tid, ifølge NVE. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB</p>
1.000 mennesker er nå evakuert etter skredet i Ask i Gjerdrum kommune onsdag. Skredet er trolig det største kvikkleireskredet i nyere tid, ifølge NVE. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: Ole Berg-rusten / NTB

Beboere i Gjerdrum som er bekymret for at det skal gå nye skred, trenger ikke være redde, mener NVE.

Kommunen har opprettet en telefon for dem som vil vite mer om leirskredet og konsekvensene av det, og mange har ringt.

– Vi venter ikke nye ras, men det vil komme avskallinger i kanten av det store skredet. En del av husene på kanten vil rase ut de nærmeste dagene, men det er som ventet, sier sjefingeniør Eirik Traae i NVE på en pressebrifing torsdag kveld.

Han sier evakueringen har foregått på en konservativ måte, altså med gode sikkerhetsmarginer. Grunnboringer er gjort torsdag, og flere vil bli gjort fredag for å kunne avgjøre om noen kan flytte hjem igjen.

Personvernpolicy