1.000 mennesker evakuert etter skredet i Gjerdrum

Nødetatene er i Ask etter at det har gått et større jord- og leirskred. Flere boliger er tatt av raset, over 100 skal være evakuert og flere er sendt til sykehus. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Nødetatene er i Ask etter at det har gått et større jord- og leirskred. Flere boliger er tatt av raset, over 100 skal være evakuert og flere er sendt til sykehus. Foto: Fredrik Hagen / NTB Foto: NTB scanpix

1.000 mennesker er nå evakuert etter skredet i Ask i Gjerdrum kommune onsdag. Skredet er trolig det største kvikkleireskredet i nyere tid, ifølge NVE.

Mange hus og boliger gikk tapt idet skredet gikk, og siden har flere boliger falt uti, i tillegg til at et bredere området regnes som utrygt. Derfor har hundrevis blitt evakuert.

– Vi nærmer oss 900 og kanskje flere enn det. Etter hvert nærmer vi oss kanskje 1.000 mennesker som er berørt, og meget mulig flere, sa innsatsleder Roger Pettersen like etter klokken 21 onsdag.

Klokken 22.15 sier innsatsleder Dag André Sylju at det siste tallet de har nå, er at det er rundt 1.000 evakuerte.

– Det er rett og slett for farlig for mannskaper

Ti personer er fortsatt savnet. Politiet fortsetter søkene gjennom natten og har fortsatt håp om å finne overlevende. Den største utfordringen for hjelpemannskapene er at de ikke kan gå inn i selve skredområdet, sier Sylju.

– Vi vil gjerne inn, men vi kan ikke fordi det rett og slett er for farlig for mannskaper, sier Sylju.

Regionsjef Toril Hofshagen i NVE beskriver overfor NRK raset som Norges største kvikkleireskred i nyere tid.

Personvernpolicy