KA med nytt tilbud til prestene

Kirkestreiken har pågått siden 12. desember etter brudd i forhandlingene mellom fagforeningene for kirkeansatte og KA hos Riksmekleren. Bildet er fra Klepp kirke.
Kirkestreiken har pågått siden 12. desember etter brudd i forhandlingene mellom fagforeningene for kirkeansatte og KA hos Riksmekleren. Bildet er fra Klepp kirke. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kirkeansatte har vært i streik siden 12. desember. Nå kommer arbeidsgiverorganisasjonen KA med et nytt tilbud i håp om å løse kirkestreiken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for streiken er at arbeidsgiveren fra september neste år ikke vil forlenge en avtale som sikrer alle nyansatte en permanent lønnskompensasjon på mellom 40.000 og 60.000 kroner, som ble innført da man avskaffet ordningen med presteboliger.

Det er Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter (KA) nå villige til å imøtegå prestene på, skriver Vårt Land.

– I et forsøk på å komme ut av en fastlåst situasjon legger vi nå åpent fram en skisse til løsning, sier administrerende direktør i KA, Marit H. Hougsnæs.

Kirkestreiken har pågått siden 12. desember etter brudd i forhandlingene mellom fagforeningene for kirkeansatte og KA hos Riksmekleren.