Kvinne siktet for drap på samboer i Klepp andre juledag

<p>– Vi er svært tidlig i etterforskningen, og det gjenstår mye arbeid. Boligen der avdøde ble funnet, er avsperret, og det pågår kriminalteknisk undersøkelse på stedet, opplyser politiet.</p>
– Vi er svært tidlig i etterforskningen, og det gjenstår mye arbeid. Boligen der avdøde ble funnet, er avsperret, og det pågår kriminalteknisk undersøkelse på stedet, opplyser politiet. Foto: Scanpix

En kvinne i 40-årene er siktet for drap på sin samboer, en mann i 40-årene, i Klepp kommune på Jæren. Hun erkjenner ikke straffskyld.

Tidlig om morgenen lørdag 26. desember fikk politiet melding om at det var funnet en død mann i en bolig på Kleppe i Klepp kommune.

– Det var ingen åpenbar dødsårsak, og det ble derfor rutinemessig begjært obduksjon av avdøde, heter det i en pressemelding politiet i Sørvest sendte ut tirsdag kveld, altså tre dager senere.

Politiet har nå fått den foreløpige obduksjonsrapporten, men vil av hensyn til etterforskningen ikke si noe om detaljene.

– Men undersøkelsene av avdøde viser funn som kan tyde på at mannen ble drept. Politiet har nå siktet hans samboer for drap, opplyser politiadvokat Christine Kleppa.

Erkjenner ikke straffskyld

Både fornærmede og siktede er i 40-årene, og de er kjent for politiet fra andre forhold.

– Vi er svært tidlig i etterforskningen, og det gjenstår mye arbeid. Boligen der avdøde ble funnet, er avsperret, og det pågår kriminalteknisk undersøkelse på stedet. I tillegg vil politiet ha fokus på vitneavhør og gjennomgang av mobildata, sier Kleppa.

Den siktede kvinnen sitter i avhør tirsdag kveld, opplyser forsvarer Odd Rune Torstrup til NTB.

Ifølge Stavanger Aftenblad erkjenner hun ikke straffskyld for drap.

Meldte fra selv

Politiadvokat Christine Kleppa forteller at det var siktede selv som meldte fra til AMK om dødsfallet – og at AMK meldte videre til politiet.

Kleppa sier videre at både avdøde og siktede er kjent for politiet for flere forskjellige kriminelle forhold. Hun vil ikke svare på om de to, som var samboere i flere år, tilhørte et belastet miljø.

Det er ukjent om det var andre til stede da dødsfallet inntraff.

– Ikke oss bekjent. Det vil etterforskningen gi svar på. Vi vil avhøre personer i deres omgangskrets, i tillegg til personer de hadde kontakt med kort tid før dødsfallet, sier Kleppa.

Hun sier at politiet tirsdag kveld er på parets adresse for å sikre spor. Politiet vurderer fortløpende om den siktede kvinnen skal fremstilles for varetektsfengsling

Personvernpolicy