Flystans fra Storbritannia videreføres i to døgn

Helseminister Bent Høie (H) opplyser mandag at flystansen fra Storbritannia videreføres til 30. desember. Arkivfoto: Berit Roald / NTB
Helseminister Bent Høie (H) opplyser mandag at flystansen fra Storbritannia videreføres til 30. desember. Arkivfoto: Berit Roald / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen viderefører flystansen fra Storbritannia til 30. desember klokken 17. Flystansen kan fortsatt bli videreført til over nyttår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslutningen kommer etter en helhetsvurdering av smittesituasjonene, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Stansen i direkteflyginger opprettholdes for å hindre spredning av den nye virusvarianten som er oppdaget i Storbritannia.

– Det er fortsatt nødvendig å opprettholde tiltak slik at vi vinner tid til å forhindre mulig spredning av viruset i Norge. Slik situasjonen er nå, har vi ikke kapasitet til å følge opp og kontrollere alle reisende som ville kommet fra Storbritannia til Norge ved ordinær flytrafikk, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

– Det vil kunne føre til manglende kontroll på smittespredning av den nye, betydelig mer smittsomme varianten av viruset, sier Høie.

Helsedirektoratet har i sin anbefaling pekt på at rutiner og kapasitet som vil kreves når vi åpner opp for ordinære flyginger fra Storbritannia igjen, ikke er etablert ennå.