Åpen for alle - alltid

Frykter konkurser hos historiske hoteller og restauranter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele fire av ti historiske hoteller og serveringsbedrifter risikerer å gå konkurs etter det voldsomme omsetningsfallet på grunn av coronapandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

November og desember har vært blytungt for brorparten av de nær 100 hotellene og serveringsbedriftene i medlemskjeden De Historiske, skriver Dagens Næringsliv.

Blant medlemsbedriftene i kjeden finner vi blant annet steder som Losby Gods, Hotel Union Geiranger og Øye, Fleischer's Hotel i Voss, Gamle Logen, Statholdergaarden og Fløien Folkerestaurant.

Brorparten av de 66 hotellene og 26 spisestedene i De Historiske er familieeide og har ingen stor og kapitalsterk eier å lene seg på.

– Det er skapt et inntrykk av at nå når vaksinen er på vei, er faren også over for mange i reiselivet. Det stemmer bare ikke, sier Nils Henrik Geitle, administrerende direktør i medlemskjeden.

Han viser til at medlemsbedriftene i gjennomsnitt har et omsetningsfall på 20–30 prosent i år. Noen har mistet halvparten av inntektene, særlig fordi november og desember har vært så krevende.

– Hvis første halvår 2021 blir like ille som november og desember, står 35–40 prosent i fare for å gå konkurs, sier Geitle.