Ni nye smittetilfeller i Drammen

1.864 personer har fått påvist coronasmitte i Drammen kommune siden begynnelsen av smitteutbruddet i mars.Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB
1.864 personer har fått påvist coronasmitte i Drammen kommune siden begynnelsen av smitteutbruddet i mars. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er registrert ni nye coronasmittede i Drammen det siste døgnet. Åtte er nærkontakter av kjente smittetilfeller, mens en har ukjent smittevei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også på fredag ble det meldt om ni nye smittetilfeller, mens det ble registrert 14 nye tilfeller dagen før.

Drammen kommune opplyser lørdag at den utvidede testingen av ansatte og beboere ved Fjell bo- og servicesenter har påvist smitte hos ytterligere tre ansatte.

En beboer Bråta bo- og aktivitetssenter har fått påvist koronasmitte, og systematisk testing av den berørte enheten er igangsatt. Som en følge av dette tilfellet er fem ansatte i karantene.

– Smitten som oppdages på sykehjem, kommer utenfra

– Når vi rapporterer om smitte ved helseinstitusjoner kan dette gi inntrykk av at coronasmitte primært skjer her. Men på sykehjem og andre helseinstitusjoner er fokuset stort på å oppdage coronasmitte. Ved sykehjem er det denne uken iverksatt ukentlig prøvetaking av de ansatte. Smitten som oppdages på sykehjem, kommer fra samfunnet, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannesen understreker at det derfor er viktig at alle tester seg ved tegn til luftveissykdom, og at dette ikke bare gjelder dem som er ansatt i helsevirksomheter.

– Er du syk, må du holde deg hjemme

– Her må vi alle gjøre vår del, slik at smitte kan stoppes før det sprer seg videre.

– Er du syk, må du holde deg hjemme, og sørge for å få tatt en coronatest. Det er god kapasitet på teststasjonen, og svartiden er veldig kort. For tiden får vi svar samme dag eller neste dag, sier Johannessen.

1.864 personer har fått påvist coronasmitte i Drammen kommune siden begynnelsen av smitteutbruddet i mars.