VG: Politiet fant avisartikler om uløste drap hjemme hos Tom Hagen

Politiet har ifølge VG funnet avisartikler om uoppklarte drap under ranssaking hos Tom Hagen. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som har vært borte fra parets hjem siden 31. oktober i 2018. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Politiet har ifølge VG funnet avisartikler om uoppklarte drap under ranssaking hos Tom Hagen. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som har vært borte fra parets hjem siden 31. oktober i 2018. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under ransaking i Tom Hagens bolig i Lørenskog fant politiet ifølge VG artikler om kriminalsaker. Noen av dem handler om uoppklarte drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Hagen ble pågrepet i april, har politiet ransaket huset hans i Lørenskog flere ganger.

Der skal de, ifølge VGs opplysninger, ha funnet artikler om drapet på Najaf Abbas i mai 2006. Han ble skutt og drept på gatekjøkkenet Skårer Grill & Pizza i Lørenskog. Saken er uløst.

«Avskåret fra å kommentere angivelige beslag»

I tillegg fant politiet stoff om drapet på Meta Øverli , som ble stukket i hjel i sitt eget hjem i Høybråtenveien på Furuset 7. april i 2006. Denne saken er heller ikke oppklart.

Politiet beslagla også artikler om andre uløste drapssaker som ikke har lokal forankring til Lørenskog.

Hagens forsvarer Svein Holden skriver i en epost til VG at han på grunn av taushetsplikt er «avskåret fra å kommentere angivelige beslag fra politiet.»

– Krevende for familien å gå inn i den tredje julen

– Jeg ønsker imidlertid å understreke at det er krevende for familien å gå inn i den tredje julen uten visshet om hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen. Vi håper etterforskningen fortsetter med full styrke i 2021, og at politiet ikke gir seg før personene som står bak ugjerningen er pågrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet vil ikke kommentere saken. Tom Hagen, som ble løslatt fra varetekt i mai etter en drøy uke, er fortsatt siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som har vært forsvunnet i mer enn to år. 70-åringen nekter straffskyld.

Les også: Lørenskog-saken: Vitner fortalte politiet at de ikke trodde på bortføring

Video: Politiet mener Hagen-saken bærer preg av en tydelig planlagt villedning