Sju av ti nordmenn frykter at sommerferien neste år blir påvirket av coronasituasjonen

Strand på den spanske øya Tenerife. Sju av ti nordmenn frykter at sommerferien til neste år blir påvirket av coronasituasjonen, viser en ny undersøkelse fra Norsk koronamonitor. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB
Strand på den spanske øya Tenerife. Sju av ti nordmenn frykter at sommerferien til neste år blir påvirket av coronasituasjonen, viser en ny undersøkelse fra Norsk koronamonitor. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju av ti nordmenn frykter at sommerferien neste år blir påvirket av coronasituasjonen, viser en ny undersøkelse fra Norsk koronamonitor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk coronamonitor fra Opinion har spurt 12.000 nordmenn om de frykter at sommerferien i 2021 også kan bli påvirket av coronasituasjonen.

71 prosent svarer ja til dette, 18 prosent sier nei, mens 10 prosent svarer at de ikke vet.

Andelen som nå sier ja, har økt med 30 prosentpoeng på et halvt år. I juni var det 41 prosent som svarte at de fryktet at ferien neste år ville bli påvirket av corona.

– Selv om vaksiner er dager unna, vil pandemien vedvare. Det vil ta tid å vaksinere en befolkning og en verden. Nordmenn forventer ikke en helt normal sommer neste år heller, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.