Nittedals ordfører tiltalt for grov korrupsjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nittedals ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) er tiltalt for grov korrupsjon av Økokrim i forbindelse med et byggeprosjekt i Hakadal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tiltalen var ordføreren i Nittedal involvert i kommunens behandling av saker der den næringsdrivende hadde interesser og eierskap, blant annet reguleringen og utviklingen av et nytt boligområde i Bjørnholtlia i Hakadal, skriver Økokrim i en pressemelding.

Tiltalen bygger videre på at den næringsdrivende har sørget for overføring av 125.000 kroner til et selskap som er deleid av ordføreren.

– Økokrim mener pengeoverføringen var uforenlig med ordførervervet og at det er tale om en utilbørlig fordel som rammes av straffelovens korrupsjonsbestemmelser, sier påtaleansvarlig i saken, førstestatsadvokat Esben Kyhring.

– See you in court

Den økonomiske forbindelsen mellom den næringsdrivende og ordføreren var ifølge tiltalen også i strid med etiske retningslinjer for ansatte og folkevalgte i Nittedal kommune.

Ordføreren skal heller ikke ha informert kommunen om forbindelsen eller tatt opp spørsmål om hvorvidt relasjonen til den næringsdrivende kunne ha betydning for sin egen habilitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var i sommer at siktelsen mot Nittedal-ordføreren ble kjent. For tre andre personer som også har vært siktet i saken, er forholdet henlagt etter bevisets stilling.

Hilde Thorkildsen sier til Romerikes Blad at hun tar tiltalen tungt.

– Nå skal jeg i retten og forsvare meg. See you in court, er det ikke det man sier? Jeg har ikke gjort noe galt, og det kommer jeg til å stå på. Jeg har ikke noen hemmeligheter og lever et helt vanlig liv. Man blir skilt, legger ned og selger en bedrift, og prøver så godt man kan i det livet man har fått tildelt. Mitt liv har i stor grad kun vært familie og politikk. Det er revet i stykker. Nå skal jeg ta det tilbake, sier Thorkildsen.

– Tøft

Hilde Thorkildsens forsvarer, advokat Geir Lippestad, sier til NTB at hun er overrasket over tiltalen.

– Hun er veldig tydelig på at hun ikke har gjort noe galt, og hun har samarbeidet med politiet hele tiden, sier Lippestad.

– Det er tøft for et menneske å stå i en sånn sak. Men hun ser fram til å få belyst sin sak i en domstol, sier han.