Ringnes tilbakekaller julebrus

Dette er blant produktene som tilbakekalles.
Dette er blant produktene som tilbakekalles.  Foto: Ringnes
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ringnes tilbakekaller julebrus og eplemost etter at det er funnet flere små, blanke glassflasker med skader i munningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser bryggeriet i en pressemelding lørdag ettermiddag.

– Av hensyn til sikkerheten til våre forbrukere har vi ikke noe annet valg enn å tilbakekalle produktene som er tappet på denne flasketypen, sier kvalitetssjef i Ringnes, Olaug Flakne, i pressemeldingen.

Produktene dette gjelder er Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost.

Ringnes har mottatt 13 reklamasjoner av totalt 13 millioner produserte flasker. De omtaler omtaler tilbakekallingen som et «føre-var»-tiltak. Skadene på flaskene er synlig etter åpning.

– Forbrukere skal derfor ikke være bekymret for at de kan ha drukket av en skadet flaske uten at dette er oppdaget, sier Flakne.

Kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard, opplyser at forbrukere som returnerer uåpnede flasker til utsalgssted vil få refundert pengene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å måtte trekke tilbake våre folkekjære julebrusprodukter under to uker før julaften er selvfølgelig trist og noe vi beklager på det sterkeste. Men viktigere enn alt annet er sikkerheten til forbrukerne. Når vi ikke kan garantere at det er trygt å drikke fra flaskene våre, har vi dessverre ikke annet valg enn å trekke dem fra markedet, sier Bruusgaard.