DN: FN-ambassadør Mona Juul sier hun ikke visste om ektemannens forbindelser til Jeffrey Epstein

FN-ambassadør Mona Juul sier hun ikke kjente til de økonomiske forbindelsene mellom ektemannen Terje Rød-Larsen og Jeffrey Epstein.
FN-ambassadør Mona Juul sier hun ikke kjente til de økonomiske forbindelsene mellom ektemannen Terje Rød-Larsen og Jeffrey Epstein. Foto: Pontus Höök / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges ambassadør til FN Mona Juul sier hun ikke kjente til at ektemannen hadde lånt penger av den avdøde overgriperen Jeffrey Epstein, skriver DN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ektemannen Terje Rød-Larsen gikk av som president i tankesmia International Peace Institute (IPI) i slutten av oktober, etter å ha fått sterk kritikk fra sin egen styreleder for både et privat lån fra Epstein og for at tankesmia mottok penger fra ham i flere år.

– Jeg har ikke hatt noen kjennskap til økonomiske forhold mellom Epstein, IPI eller min mann. Jeg viser til det min mann har sagt til IPIs styre, at det var en alvorlig feilvurdering å ta opp et personlig lån fra Epstein. Jeg kunne ikke ha vært mer enig, skriver hun i en epost til Dagens Næringsliv.

Epstein ble funnet død i en fengselscelle i New York i august. Han var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner.