Dette skjedde i natt

Foto: Jae C. Hong / AP / NTB
Foto: Jae C. Hong / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 5. desember.

Ny daglig smitterekord i USA

Fredag satte USA ny daglig smitterekord med 225.201 registrerte smittetilfeller siste døgn, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

Det er andre dag på rad USA når det høyeste daglige smittetallet som er rapportert så langt i pandemien. Det ble i samme periode registrert 2.506 koronarelaterte dødsfall.

430 nye koronasmittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 430 koronasmittede i Norge. Det er 28 flere enn dagen før, men 15 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til lørdag registrert 37.801 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Mann alvorlig skadd i frontkollisjon i Skien

En mann i 40-årene er innlagt på sykehus i Skien med alvorlige skader etter en frontkollisjon mellom to personbiler i Årshusvegen i Skien.

Ulykken skjedde like før midnatt natt til lørdag. Tre personer ble skadd, men bare en av dem alvorlig.

California godkjente valgresultatet

Påtroppende president Joe Biden tar med seg stemmene fra 55 valgmenn fra California, og han har dermed 279 sikre valgmenn, ifølge opptellingen til nyhetsbyrået AP.

Det er fortsatt flere delstater som ikke har endelig godkjent valgresultatet, men så langt er 279 av Bidens 306 valgmannstemmer godkjent mot Trumps 232.

Hovland svekket seg i Mexico

Viktor Hovland falt på resultatlisten etter andre runde av PGA-turneringen i Playa del Carmen. Han avsluttet runden to slag under par.

Nordmannen spilte noe mer ujevnt enn i første runde. Han slo fire bogeys, men rettet opp inntrykket ved å slå seks birdies. Med totalt seks slag under par ligger Hovland nå på en delt niendeplass i turneringen.

Personvernpolicy