Oslo kommune går til sak mot staten

Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo er overbevist om at kommunen vil vinne mot staten i konflikten om bidrag til private barnehager.
Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo er overbevist om at kommunen vil vinne mot staten i konflikten om bidrag til private barnehager. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesmannen mener Oslo kommune har feilberegnet tilskuddene til private barnehager. Nå saksøker kommunen staten for å slippe å punge ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Utdanningsnytt.

Søksmålet kommer etter at Fylkesmannen i Oslo og Viken tidligere i år slo fast at Oslo kommune siden 2018 har gjort feil i utbetalingen av støtte til private barnehager.

Anne Lindboe, administrerende direktør i Private barnehagers landsforbund (PBL), har uttalt at private drivere kan ha fått opptil 100 millioner kroner for lite.

Nå tar kommunen saken til Oslo tingrett.

– Vi mener vi har en veldig god sak, og det bekrefter også kommuneadvokaten. Vi har også støtte fra kommuneorganisasjonen KS. Vi har god tro på å vinne denne saken, sier Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, til Utdanningsnytt.

Konflikten dreier seg i stor grad om hvordan administrasjonsutgifter skal beregnes i tilskuddene.